B6 fejrer jubilæum: 50 år med skum

Det hele startede med en skumsvamp med sæbe. For 50 år siden kæmpede offentlige svømmehaller med dårlig hygiejne, fordi badegæsterne ikke vaskede sig ordentligt, før de hoppede i bassinet. Dengang var der kun træuld og sæbespåner til rådighed, hvilket mange undveg at bruge, da det er en krads omgang for huden. Uden egentlige forudsætninger andet end interesse for nye materialer og deres egenskaber besluttede den unge landbrugsuddannede Kurt Stenbro sig for at finde en løsning. En svamp af skumgummi med sæbe blev svaret. Et svar, der skulle vise sig at nedsætte bakterieniveauet og klorforbruget i svømmehaller landet over.

Det blev startskuddet på 50 års entreprenørhistorie. Og den dag i dag er det stadig materialer som skum, dets egenskaber og lysten til at skabe løsninger af værdi, der er drivkraften i B6.
“Ærlighed og ordentlighed - det er afgørende værdier for os. Vores kunder og medarbejdere skal altid kunne genkende hvad, vi siger, i det, vi gør.”
- Kurt Stenbro

B6 tidslinje

1972
B6 grundlægges
Kurt Stenbro opfinder den gule badesvamp og grundlægger virksomheden B6 i Aalborg i 1972.
Flytning til Sæby
Grundet pladsproblemer flytter B6 i 1973 i nybyggede lokaler i Sæby. Virksomheden tæller på det tidspunkt 8-10 medarbejdere og producerer engangsklude og skuer- og badesvampe. I dag med et udvidet produktprogram kendt som B6 Clean-Care-Horeca.
B6 Akustik etableres
Fra at producere produkter til hygiejne- og rengøringsindustrien, udvider B6 med at lave skumløsninger til industriel akustik og lydtekniske anlæg såsom højttalere. B6 Akustik etableres i 1984.
Internationalisering og furniture
B6 udvider forretningen med kontor og produktion i Slovakiet i 2001. Her produceres først puder og senere også møbler med afsæt i genanvendt skum, fjer og tekstil. Det der i dag kendes som B6 Furniture.
ISO-Certificeringer
I 2005 opnår B6 ISO-certificeringer inden for kvalitet (ISO 9001) og miljø (ISO 14001).
Generationsskifte
Brian Stenbro overtager stillingen som adm. direktør efter sin far i 2006.
B6 Industri etableres
Nye teknologier giver nye muligheder. B6 producerer tekniske løsninger inden for tætning, isolering og beskyttelse til blandt andet vindindustrien, HVAC, maskin- og marineindustrien. Således er B6 Akustik nu blevet til B6 Industri.
Udvidelse af forretningen
B6 udvider forretningen med kontor og produktion i Tyskland i 2021.
Kvalitet og miljø
CSR og bæredygtighed bliver en stadig større del af B6’s strategi, hvor der er primært fokus på FNs mål 3, 7, 9, 12 og 17.
2022
Fremtiden for B6

“Vi er ikke bange. Vi er på tæerne.”

 

Sådan siger Brian Stenbro om fremtiden for B6. Det handler om at holde sig relevant for kunderne og være bevidste om, hvad det er, vi er gode til. Efter hvert tilbageslag - efter hver en fejl, handler det om at finde ind til kerneforretningen og vores kernekompetencer. Det er vores tekniske kunnen, det er vores medarbejdere, og det er vores evne til at skabe løsninger med omtanke, tilpasset vores kunders behov, der gør, at vi vil fortsætte med at vokse. Det her er kun de første 50 år.

“Når man møder modstand, når vi begår fejl, så handler det om at finde tilbage til det, vi er gode til. Men det er ikke ensbetydende med, at vi skal agere risikofrit. Vi skal altid turde at turde.”
- Brian Stenbro

Vores ansvar i dag versus i 1972

I 1972 var vi 3.84 milliarder mennesker i verden. I dag er vi over det dobbelte, nemlig 7.96 milliarder. Det tærer på ressourcerne, og derfor bliver vi også som virksomheder nødt til at tage ansvar. Heldigvis er der sket meget på den grønne dagsorden, og hos B6 arbejder vi kontinuerligt på at gøre mere. De seneste år har vi taget FN’s Verdensmål til os, hvor mål 3, 7, 9, 12 samt 17 er blevet implementeret i vores strategi.

Udover at minimere spild i produktionen og fokusere på genbrug af materialer, anvender vi kun råvarer der overholder REACH direktivet samt skum uden CFC-stoffer, hvilke alle er fremstillet uden brug af ozonned-brydende stoffer.
Læs mere
Mål 3:
Sundhed og trivsel
Mål 7:
Bæredygtig energi
Mål 9:
Industri, innovation og infrastruktur
Mål 12:
Ansvarligt forbrug og produktion
Mål 17:
Partnerskab for handling
“Vi har genanvendt skum i 40 år. Men dengang markedsførte man sig ikke på genbrug og bæredygtighed - vi kaldte det bare sund fornuft.”
- Brian Stenbro
Værdigrundlag
Innovation
Entreprenørånden og interessen i materialers egenskaber er stadig drivkraften for B6 i dag. Vi udvikler konstant nye løsninger og forbedrer eksisterende.
Samarbejde
Hos B6 er vi et hold. Vi spiller hinanden gode og det er også den tilgang, vi har til vores kunder. De er vores samarbejdspartnere.
Lønsomhed
Vi gør os umage og ønsker at skabe langsigtet værdi for os selv og for vores kunder. Derfor bestræber vi os på at drive en sund og profitabel forretning.
Fokus
Vi gør det, vi er gode til og fokuserer på vores kernekompetencer. Vi overholder aftaler, overvejer mulige løsninger og handler målrettet.
cross