Vandskæring

Hos B6 udfører vi mange opgaver ved hjælp af vandskæring/Water Jet. Denne metode gør det muligt at skære i stort set alle materialer ved brug af en vandstråle med et tryk på helt op til 3600 bar. Denne metode giver en præcis og effektiv skæring med 100% gentagelsesnøjagtighed, som både er tids - og ressourcebesparende. Vi kan skære varierende størrelse, tykkelse og komplekse geometrier.

Bliv Kunde

Fordele ved vandskæring

Vi kan skære i alle polymer-materialer
Hurtigt skæring på op til 20.000 mm/min.
Skærer med tryk på op til 3.600 bar
Omkostningseffektiv og fleksibel produktionsmetode
Prisvenligt alternativ til stansning
Gennem simulering kan vi optimere design, skæretider og materialeforbrug

Vandskæring er omkostningsvenlig

Vi kan udføre CNC-vandskæring i mange forskellige materialer såsom skum, gummi, plast, EPS, filt, tekstiler, lydfolier mm. Metoden kan udføres i flere lag på én gang med op til fem dyser ad gangen, hvilket muliggør en omkostningseffektiv og fleksibel produktionsmetode til stor gavn for kunden - uanset om det omhandler større eller mindre serier samt prototyper. Skæringen foretages i bl.a. pakninger, emballage, akustikplader m.m. Det høje skæringstryk sikrer både effektiv og præcis skæring. Vandskæring er et mere prisvenligt alternativ til eksempelvis stansning, da metoden ikke kræver specialfremstillede opstartsværktøjer til at kunne udføre processen. Dermed kan kunden forvente meget lavere opstartsomkostninger.

Bliv kontaktet

Mulige løsninger

Vandskæring

Ved vandskæring bruges en maskine, kaldet en waterjet, der ved hjælp af en vandstråle under højtryk kan skære i mange forskellige materialer. En waterjet er udstyret med en eller flere dyser, der med et tryk på flere 1000 bar gør det muligt at behandle og tilskære forskellige materialer med stor effektivitet og præcision.

 

CNC-teknologi

Vores waterjet gør brug af CNC-teknologi, som står for Computer Numerical Control, og som dækker over maskinens automatiserede kontrolsystemer, der styrer selve vandskærings-processen. Denne teknologi giver os mulighed for at tilbyde dig en alsidig og effektiv metode til skæring af alt fra større serier til prototyper med øje for både omkostningsniveau og produktionshastighed.

 

Præcist og effektivt

Waterjet-maskinens høje vandsøjletryk, altså den kraft hvormed vandsøjlen rammer et givent materiale, gør dette til en fremragende metode til udskæring af en lang række materialer. Waterjetten er nemlig et alsidigt værktøj, der kan skære i rigtig mange typer materialer, herunder skum, gummi, EPS, filt, tekstiler og lydfolie.

Vandskæring er en både effektiv og præcis metode, der tilbyder en 100% gentagelsesnøjagtighed, hvilket gør den fremragende til masseproduktion. Vandstrålens høje tryk sammenholdt med maskinens computerstyrede systemer tilbyder desuden en stor nøjagtighed i udskæringen, hvilket gør metoden særligt anvendelig til opgaver, hvor der stilles høje krav til præcisionsskæring.

Endvidere er metoden anvendelig til udskæring af varmefølsomme materialer. Under udskæring generer waterjetten ingen form for varmepåvirkning, hvilket eliminerer risikoen for deformation eller beskadigelse af varmefølsomme emner.

 

Fordele ved vandskæring

Alene præcisionen og effektiviteten ved vandskæring giver denne metode en række fordele set i forhold til andre former for udskæring. Waterjettens effektivitet kommer blandt andet til udtryk i den imponerende hastighed, hvormed det er muligt at lave præcise udskæringer i et givent materiale. Maskinen er således i stand til at skære 20.000 mm/min uden at miste sin knivskarpe præcision.

Det er nemlig muligt at skære med et tryk på op til 3600 bar. Vandets høje tryk gør maskinen i stand til at skære hurtigt og effektivt på en og samme tid, og det kan i sidste ende have stor betydning for den samlede arbejdstid og dermed omkostningerne, hvilket naturligvis også er en fordel, der er værd at tage med.

Waterjettens fleksibilitet er endnu en fordel, der er værd at bemærke. Maskinens er nem at tilpasse til forskellige opgaver, hvilket giver metoden den fordel, at den hurtigt tilpasses en given arbejdsopgave og materiale.

 

Prisvenligt alternativ til stansning

Denne fleksibilitet gør vandskæring til en værdig konkurrent til eksempelvis stansnings-metoden, der i opstartsperioden er en mere langsommelig og rigid process. Modsat stansning skal der ved brug af waterjetten ikke specialfremstilles unikke værktøjer, der er nøje tilpasset en specifik opgave, hvilket for det første forsinker processen og for det andet kan tilføje ekstra udgifter til projektet.

Selvom udskæring ved brug af waterjet er en både omkostningseffektiv og fleksibel metode set i forhold til stansning, så er det til visse projekter dog en fordel at gøre brug af sidstnævnte metode.

Vi har lang erfaring med brug af begge metoder, og er du i tvivl om, hvilken metode, der passer bedst til dit forestående projekt, står vi selvfølgelig altid klar med råd og vejledning.

 

Professionel udskæring

Hos B6-industri tilbyder vi professionelt udført vandskæring, og vi kan imødekomme flere typer opgaver - herunder pakninger, emballage og akustikplader. Skæringen kan udføres i langt de fleste polymer-materialer, og metoden gør det muligt at skære i flere lag med op til fem dyser ad gangen.

Vi tilbyder desuden gennem simulering at optimere både design, skæretid samt materialeforbrug, så du står tilbage med det bedst mulige færdige produkt - til den billigste pris!

cross