Stansning

Ved stansning kan vi udskære et eller flere emner på samme tid. Til processen er der produceret en specialformet kniv, som løbende presses ned gennem det givne materiale. Materialet bliver på den måde “klippet” i en knivskarp linje, som gør, at slutproduktet altid er ensartet og nøjagtigt udformet.
Vi tilbyder udskæring i stort set alle polymer-materialer. Her er der blandt andet tale om skum, gummi, filt, tekstil og lydfolier - med og uden klæb. Desuden kan vi håndtere emner som emballage, pakninger og akustikplader.

Bliv Kunde

Fordele ved stansning

Vi kan stanse emneformater i mange størrelser og tykkelser (2-40 mm. tykkelse)
Processen er omkostningseffektiv ved større serier
Vi tilbyder stansning af plader helt op til 2.000 x 1.100 mm.
Stansning kan være et mere effektivt alternativ til vandstråleskæring ved store serier

Ensartet og nøjagtig metode

Vi har en lang erfaring inden for stansningsmetoden. Med årene har vi erfaret, at det er en yderst effektiv fremstillingsmetode, som efterlader emnerne fuldstændigt ensartet ved hver eneste stansning. Stansningsprocessen kræver, at der indledningsvist fremstilles et såkaldt stanseværktøj, som udvikles til den givne opgave. Sådanne værktøjer har vi gentagne gange oplevet stor efterspørgsel på blandt vores mange kunder, hvorfor vi har rutinen på rygraden til at fremstille det helt rigtige værktøj til den enkelte opgave.

Bliv kontaktet

Mulige løsninger

Stansning

Stansning er en særlig teknik, hvor et bestemt stanseværktøj eller maskine anvendes til at skære former ud af forskellige materialer. Teknikken kan også anvendes til at perforere mønstre eller udskære forskellige designs i et givent materiale. Det gør denne metode til en alsidig teknik, der kan anvendes i rigtig mange sammenhænge på tværs af forskellige brancher.

Endvidere er den effektive og meget præcise metode desuden velegnet til masseproduktion af emner, hvor der stilles krav til nøjagtighed og emnernes ensartethed.

 

Udskæring i mange materialer

Det er altså med denne metode muligt at stanse materialer i mange forskellige afskygninger til et utal af forskellige formål. Alt fra emballage, pakninger og akustikplader kan stanses, og resultatet er ensartede emner, der er nøjagtigt udskåret i forhold til kundens specifikke krav og ønsker.

Stort set alle polymer-materialer er egnede til denne form for udskæring. Her kan der eksempelvis være tale om forskellige skumtyper, gummi, filt, tekstil og lydfolier.

 

Et særligt værktøj

Ved stansning kan der skæres et eller flere emner på samme tid, hvilket er medvirkende til at gøre metoden meget præcis. Til processen er der fremstillet en specialdesignet kniv, der igennem forløbet løbende bliver presset ned gennem materialet og “klipper” dette i knivskarpe og nøjagtige linjer.

 

Ensartet og nøjagtig metode

Hos B6-industri er vi specialister i stansning, og vi har igennem årenes løb gjort os en hel del erfaringer, hvilket har resulteret i vores yderst effektive fremstillingsmetode, der efterlader emnerne fuldstændigt nøjagtige og ensartede. Denne teknik kræver, at der som tidligere nævnt udvikles et særligt værktøj, der er designet præcist til at opfylde de konkret definerede krav, der bliver stillet til hver enkelt opgave.

Vi oplever en stor kundetilfredshed med og efterspørgsel på netop denne metode, der giver præcist udskårne emner - hver gang.

 

Fordele ved stansning

Denne knivskarpe og milimeter-præcise metode giver den åbenlyse fordel, at der produceres emner, der for det første er designet præcist efter kundes nøjagtige specifikationer og for det andet giver fuldstændigt identiske emner.

I tilfælde af en større produktion, kan denne metode også være både omkostningseffektiv og tidsbesparende, hvilket naturligvis også giver åbenlyse fordele.

 

Mere effektivt end vandstråleskæring?

Set i forhold til vandstråleskæring kan stansning i nogle tilfælde vise sig at være en mere effektiv metode. Den sidstnævnte metode er af og til hurtigere og mere præcis end den førstnævnte - særligt hvis emnerne, der skal bearbejdes, er af et tyndere materiale eller der er krav om små detaljer, ligesom stansning også ved store serier kan vise sig at være et effektivt alternativ til vandstråleskæring.

Omvendt er vandstråleskæring velegnet til opgaver, hvor valget af materialer er vanskelige at stanse ud, og så kan denne metode desuden være et oplagt valg til materialer, der ikke tåler varme.

Valget af de to metoder afhænger af forskellige faktorer som eksempelvis materialevalg, krav til nøjagtighed, budget og forventet produktionstid. Hos B6-industri tilbyder vi begge metoder, og vejleder naturligvis vores kunder i, hvilken metode, der egner sig bedst til netop deres opgave.

 

Lad os klare opgaven

Har du en stansningsopgave kan du trygt overlade den i vores kompetente og erfarne hænder. Vi tilbyder udskæring i stort set alle polymer-materialer, herunder skum, gummi, filt, tekstil og lydfolier.

Vi kan håndtere emner som eksempelvis emballage, pakninger og akustikplader, og alle vores udskårne emner kan efter ønske leveres med eller uden klæber.

Vi kan desuden stanse emneformater i forskellige størrelser og i tykkelser fra 2-40 mm, ligesom vi tilbyder at stanse plader helt op til 2000 x 1100 mm. Kontakt os endelig for uddybende spørgsmål, vejledning eller et uforpligtende tilbud.

cross