FAQ

HVOR MANGE DB KAN MAN FORVENTE AT DÆMPE STØJEN MED I ET MOTORRUM?

Der kan reelt ikke gives et entydigt svar. Resultatet afhænger af hvilken type støj, der skal dæmpes, samt hvilke lydisolerende eller lydabsorberende materialer man anvender.

Faktorer som luftsprækker, resonanslyde og diverse vibrationer har stor påvirkning på den oplevede lyddæmpning.

Vi drøfter gerne din lydproblemstilling med dig, hvorefter vi tilbyder at rådgive omkring hvilke typer materialer og hvilke løsninger, der optimalt bør anbefales til netop din opgave.​

HVILKEN TYPE SKUMISOLERING ER BEDST AT ANVENDE I EN KABINE?

Det beror i overvejende grad på, hvilken type af støj der ønskes dæmpet. Det afhænger af hvilke frekvenser der påvirker kabinen (høj- eller lavfrekvent støj), eller om støjen forstærkes af tilhørende vibrationer og resonans.

Ønsker man at skabe den optimale kabinekomfort, monteres typisk 2 materialer (lag).

• En tung folie monteres direkte på metalfladerne, hvilket fjerner vibrationer og strukturstøj.
• Som indvendigt materiale, anvendes en god lydabsorbent, typisk en B028 PU skum, med en passende overflade, folie eller tekstil.

HVILKEN TYPE SKUMISOLERING ER BEDST AT ANVENDE, NÅR MAN ØNSKER AT INDKAPSLE STØJ?

Meget produktionsudstyr støjer ofte mere end det tilladelige, og her er en akustikregulering i lokalet ikke tilstrækkeligt. Ofte må man indskærme (indkapsle) støjen.

Indkapsling af støj ønskes typisk i forbindelse med fx en Generator, en CNC maskine eller andet produktionsudstyr.​

De lydisolerende materialer som anbefales, er fx en Bonded Foam, som har en densitet på 130 kg/m3.

Er der behov for materialer som tåler fugt eller oliestænk, benyttes typisk en Bonded Foam påsat en tynd folie, som er let af aftørre, og holder skumkernen tør.​​

FINDES DER ET SPECIELT MATERIALE, SOM KAN ANVENDES TIL LYDISOLERING I MOTORRUMMET PÅ EN BÅD OG SAMTIDIG OPFYLDER MYNDIGHEDERNES BRANDKRAV?

Ja, B6 Akustik producerer 2 specieludviklede produkter, som er godkendt iht. ISO 4589-3 Samt brandhæmmet jf. US normen FMVSS-302 (begge godkendt af Det Norske Veritas ISO 9094-1 og ISO 9094).

Type 1 – B6 ISOFLOC:
Regenereret granulat skum 100 kg/m3, brandhæmmet og med en stærk alufolie og kraftig klæber.

Type 2 – B6 ISOBOAT:
Brandhæmmet PU skummateriale med en tungfolie i midten og alufolie på top.

KAN MAN OVERFLADEBEHANDLE ET ALMINDELIGT SKUMPRODUKT, SÅLEDES AT DET BLIVER SMUDS OG OLIEAFVISENDE?

Ja, B6 Akustik lagerfører mange forskellige folier f.eks. PUR og ALU, som vi på egen fabrik pålaminerer skummet, således at det bliver smuds, fugt- og olieafvisende.

Foruden folieløsningerne, kan skummet ligeledes leveres med en impregnering (forsegling), således at materialet bliver vandafvisende men stadig transparent for lydbølgerne.​Endvidere kan B6 Akustik tilbyde at levere skumproduktet med en kantforsegling, enten som en folie- eller gummihudsløsning.​

KAN LYDISOLERINGSPRODUKTERNE LEVERES SÅLEDES, AT DE ER DIREKTE KLAR TIL MONTERING I MIN KABINE, MASKINE ETC.?

Ja, B6 arbejder bl.a. med CNC-styrede vandskæremaskiner, så vi leverer gerne dine materialer udskåret nøjagtigt efter dine ønskede mål (efter kundespecifikke CAD tegninger).

Materialerne kan ligeledes leveres med monteringsklæber på bagsiden og evt. folie på forsiden – 100% monteringsklar.​

cross