Poron

Poron materialer til krævede tætningsopgaver

PORON er et mikrocellulært urethanskum med ekstremt lavt kompressionssæt. PORON-materialer er fleksible cellulære produkter med høj densitet og blev konstrueret til at have fremragende blivende deformationsmodstand.

Poron PUR skum anvendes til tætningsløsninger, som pakninger eller som stødabsorbering. Hvad enten det drejer sig om pakningsdesign, tætning, støddæmpning eller vibrationsstyring, giver PORON-serien af ​​produkter holdbar og langsigtet ydeevne med lavt afgasning. Takket være den ensartede overflade og den gode tykkelsestolerance er materialet velegnet til adskillige løsninger inden for industrisektoren. Der findes en bred vifte af PORON-materialer, der opfylder alsidige designkrav. Alle produkter kan leveres med montageklæb.

Bliv Kunde

Fordele

  • Fremragende modstand mod blivende deformation, som muliggør holdbar, langsigtet ydeevne til pakning og tætning
  • Høj fleksibilitet og energiabsorption - stødabsorberende
  • Lavt afgassende, ingen blødgørere eller kemikalier til at forurene enheden
  • Ozon- og UV-bestandig samt god kemikalieresistens
  • Temperaturbestandighed - 40°C til +90°C, afhængig af type
  • Let at bearbejde - udstansning, rulleskæring, vandskæring, klæbpålægning, etc.
  • Bredt udvalg af tykkelser - 0,43 mm til 12,7 mm
  • Fås i forskellige densiteter og hårdheder

Poron skum

Poron-skum er et mikrocellulært urethanskum, der blandt andet er kendt for sine slidstærke og fleksible egenskaber. Mikrocellulært urethanskum har en finere cellestruktur og en højere densitet end traditionel urethanskum, der er et mere blødt, elastisk og porøst materiale.

Traditionelt urethanskum bruges blandt andet i fremstillingen af alt fra polstring til møbler og madrasser over indlægssåler til fodtøj til emballageløsninger, mens den mikrocellulære skum med sin mere tætmaskede cellestruktur, der giver det en relativ høj densitet og dermed gode vandafvisende kvaliteter, er et fremragende materiale til tætningsløsninger, som pakning eller som vibrationsstyring.

 

Solide løsninger med langsigtet ydeevne

Poron-skum besidder en række kvaliteter, som gør det anvendeligt til flere forskellige formål. Det mikrocellulære urethanskum har blandt andet en rigtig god modstand mod blivende deformation, hvilket gør materialet til en holdbar løsning med en langsigtet ydeevne til pakninger og tætninger.

Materialet udmærker sig desuden ved at være fleksibelt og have en høj energiabsorption, hvilket giver det gode støddæmpende kvaliteter, der blandt andet kan være fordelagtige til vibrationsstyring.

Materialet er desuden lavt afgassende, hvilket betyder, at der i materialet ikke er anvendt blødgører og kemikalier, der kan forurene enheden, ligesom materialet er ozon- og UV-bestandig, hvilket blandt andet gør det modstandsdygtig over for UVA- og UVB-stråler.

Afhængigt af hvilken type Poron-materiale, du vælger, kan du forvente en temperaturbestandighed fra -40 til +90 grader, hvilket gør materialet anvendeligt i flere forskellige miljøer.

 

Poron-skum til pakninger og tætningslister

Poron-skummets lukkede cellestruktur gør det modstandsdygtigt overfor forskellige typer af væsker som eksempelvis vand eller forskellige olier, hvilket ligeledes gør det til et godt materiale at anvende til pakninger og tætningslister.

Materialets glimrende komprimeringsevne og dets tætte cellestruktur gør det særdeles velegnet til at forsegle og isolere, ligesom dets modstandsdygtighed over for varme og forskellige kemikalier og olier gør det anvendeligt til brug til pakninger til mange forskellige formål.

Materialets fleksible struktur gør det endvidere særligt anvendeligt som brug til tætningslister, der skal forhindre udslip eller lækage af væske. Skummets fleksibilitet gør det nemlig komprimerbart, så der kan laves helt tætte forseglinger.

Pakninger og tætningslister, der er lavet af denne type skum, er både lette og fleksible, hvilket gør dem nemme at håndtere og installere.

 

Vibrationsdæmpning

Det microcellulære urethanskum kan som tidligere nævnt med fordel anvendes som vibrationsdæmpning, der blandt andet kan afhjælpe støjgener ved at absorbere og dermed minimere vibrationer. Reduceringen af vibrationer kan endvidere være medvirkende til at forhindre skader på udstyr, og dermed hjælpe til med at forlænge dets levetid.

Da skummet som nævnt i det ovenstående har en fremragende modstand mod deformation, der eventuelt kunne forårsages af bevægelige dele, har vibrationsdæmpning med denne type skum en langvarig effekt.

 

Til brug i elektronikindustrien

Poron-skum er også anvendeligt som beskyttelse af følsomme elektroniske komponenter. Skummets gode stødabsorberende og isolerende egenskaber kan blandt andet forhindre følsomt elektronik mod slag og stød, ligesom skummet kan udgøre en barriere mod væsker, fugt eller andre udefrakommende faktorer, der potentielt kan ødelægge komponenterne.

Da skummet har gode fleksible egenskaber, er det desuden nemt at tilpasse efter helt unikke mål blandt andet ved hjælp af vandskæring, som giver en præcis skæring med 100% gentagelsesnøjagtighed.

 

Mange muligheder hos B6-industri

Hos B6-industri tilbyder vi poron-skum i flere forskellige hårdheder og densiteter, og vi har et bredt udvalg af forskellige tykkelser fra 0,43mm til 12,7 mm, så du finder nemt en variant, der passer til dit nøjagtige formål.

Hos os finder du en bred vifte af løsninger, der opfylder designkrav på tværs af mange forskellige brancher. Alle vores produkter kan tilpasses nøjagtigt efter dine mål, og kan desuden leveres med montageklæb.

cross