Basotect

GODE MATERIALER

Basotect er en åbencellet skum, som primært er fremstillet af melamin resin med en densitet på blot 9 kg/m³ og med fortrinlige brandhæmmende egenskaber.

Basotect skum leveres i flere varianter, herunder:

 • Basotect G+ (Lys grå, akustisk melamin skum)
 • Basotect B (Hvid, akustisk melamin skum)
 • Basotect W (Hvid, cleaning)

Du kan frit vælge at få leveret hele plader, eller emner udskåret på mål. Vi tilbyder Basotect® med/uden folie og klæber.

Bliv Kunde

MULIGHEDER MED BASOTECT

Basotect har mange spændende anvendelsesmuligheder.

 • Akustisk absorbent.
 • Svamp med slibende egenskaber.
 • Fugtsugende skum.
 • Letvægt materiale (ca. 9 kg/m³)
 • Antibakteriel skum
 • UV resistent skum
 • Varme resistentskum, tåler konstant varme op til 220°c.

TA' ET KIG PÅ NOGLE AF VORE LØSNINGER

Vi vil meget gerne inspirere dig, så prøv engang at se nogle af vore seneste løsninger, ved at klikke rundt på galleri-billederne.


ANVENDELSESOMRÅDER

Basotect kan anvendes som akustisk regulerende materiale både i forbindelse med tekniske applikationer, samt i forbindelse med rumakustik.

Eksempler på anvendelse:

 • Lydabsorption i sportshaller
 • Lydabsorption i produktionsarealer
 • Udskårede absobenter i maskiner
 • Udskårede akustiske absorbenter i førerkabiner

Du kan frit vælge om du ønsker hele plader, eller om B6 skal udskære efter dine mål.
Vi tilbyder også Basotect med en pålamineret folie og/eller klæber.


Kontakt os

ALTERNATIVER

Hvis du ønsker et alternativt materiale, som tåler fugt kan vi anbefale dig vores Whispercell eller hygiejne lydbafler.


Brandet Basotect

Brandet Basotect, der bliver produceret af den tyske kemivirksomhed BASF, er et letvægts materiale, der bruges i produktionen af lydabsorbenter. Lydabsorbenter fungerer ved at omdanne lydbølger til varmeenergi. Det vil sige, at når lyden rammer det lydabsorberende materiale, sker der en friktion, hvilket reducerer efterklangstiden markant.

 

Basotect - et alsidigt levægtsmateriale

Basotect er et åbencellet skummateriale, der primært er fremstillet af melamin resin. Melamin er en hærdeplast, der blandt andet er velkendt i fremstillingen af køkkenudstyr, mens resin er en form for kunstig harpiks. De to komponenter bliver herefter blandet med andre ingredienser, skummet op og hærdet for at danne det endelige skummateriale.

Det er den åbne cellestruktur, der giver materialet de lydabsorberende kvaliteter, der afhængigt af tykkelse isolerer godt over brede frekvenser. Materialet har også fortrinlige brandhæmmende kvaliteter. Det varmeresistente skum tåler en konstant varme på op til 220 grader, og er med en densitet på blot 9 kg/m3 meget let at arbejde med, ligesom det også er formbart, og det giver materialet en lang række spændende anvendelsesmuligheder.

 

Mange anvendelsesmuligheder

Basotect, der udmærker sig som en fremragende lydabsorbent, har desuden gode fugtsugende, antibakterielle og uv-resistente egenskaber. Tilføjer du hertil de varmeresistente og brandhæmmende kvaliteter, skummet også besidder, står du med et materiale, der er anvendeligt i en lang række sammenhænge - blandt andet som lydabsorbent i forskellige byggerier og som udskårne emner til brug som støjdæmpende absorbenter i maskiner og førerhuse.

 

Gode lydabsorberende egenskaber

Basotect kan altså anvendes som et akustisk regulerende materiale, der kan bruges i forbindelse med tekniske applikationer såvel som i forbindelse med forbedring af rumakustik. Materialet, der blandt andet bliver brugt som lydisolering i lydstudier og øvelokaler, kan med fordel også anvendes som lydabsorption i sportshaller, produktionsarealer og i andre sammenhænge, hvor der er behov for at afholde støj fra at trænge ind i eller ud af et rum.

Det lette skummateriale kan som nævnt skæres ud, så det kan anvendes som absorbenter i maskiner, i førerhuse eller i andre sammenhænge, hvor der er behov lyddæmpende foranstaltning. Materialet kan desuden anvendes som lydabsorbent i diverse kanaler, kamre, rør og skakte, ligesom det også bruges til at isolere elektroniske komponenter og kabinetter. Materialets brandhæmmende kvaliteter og høje varmeresistens gør det desuden særdeles velegnet til brug på arbejdsområder og i brancher, hvor der stilles høje krav til både varmebestandighed og brandsikkerhed.

 

Gør rent med melaminskum

Foruden de førnævnte kvaliteter udmærker Basotect sig også ved at have slibende egenskaber, der gør materialet anvendeligt til formål, der rækker ud over lydisolering og brandhæmmende isolering. Skummaterialet er nemlig også anvendeligt til forskellige rengøringsformål.

Til rengøringsformål fungerer materialet som en slags finkornet sandpapir, der nemt fjerner genstridige pletter fra forskellige typer af hårde overflader. Skummet er blandt andet effektivt til rengøring af whitebord-tavler, fjernelse af sorte skomærker på gulve eller til at få bugt med pletter fra kuglepenne og tusch fra borde og andre hårde overflader.

 

Find den rette løsning med Basotect

Hos B6-industri har vi stor erfaring med at lave lydabsorberende løsninger med melaminskum. Vi kan levere skummet i flere forskellige varianter blandt andet Basotect G+, som er en lys grå akustisk skum, Basotect B, der er en hvid akustisk skum og Basotect W, der er hvid og bruges til rengøring af forskellige typer af hårde overflader.

Du kan frit vælge at få leveret dette melaminskum som hele plader eller som emner udskåret efter nøjagtige mål, ligesom vi også tilbyder skummet med eller uden folie og klæber.

 

Alternativer

Leder du efter et alternativt materiale, der tåler fugt, anbefaler vi, at du ser nærmere på Wispercell eller hygiejne lydbafler, der også begge har gode akustiske egenskaber.

cross