B6 Gruppen / Pur skum

Pur skum

Solide materialer og løsninger fra B6

B6 Gruppen lagerfører en lang række forskellige skumkvaliteter i PUR (polyurethan). Vi arbejder både i Polyether– og Polyesterskum, samt densiteter fra ca. 17 kg/m3 – 60 kg/m3.

Der skelnes mellem 2 hovedgrupper:

 • Stift polyurethan
 • Fleksibel polyurethan.

B6 Gruppen arbejder primært med de fleksible kvaliteter.


Pyramideskum

For at opnå en bedre lydabsorption, kan PUR skummet eksempelvis leveres med pyramide toppe.


3D skårede emner i PUR skum

Vi tilbyder en lang række forskellige løsninger med 3D udskæring i skum. Det er nærmest kun fantasien der sætter grænserne.


Pladeskum

Vi leverer også PUR udskåret som plader, i eksakt den tykkelse du behøver.

Kontakt B6, for råd og vejledning.
Ring: +45 9989 1000


PPI skum

PPI skum, som også kaldes filter skum, er egnet til luft og vand filtrering. B6 tilbyder PPI skum med forskellige celle størrelser.

Klassiske B6 skum typer:

PPI 10
PPI 15
PPI 20
PPI 80


Polyether skum

Polyether skum er velegnet til Akustik og Komfort formål, og er anvendes ofte i forbindelse med en pålamineret folie og/eller klæber.

Klassiske B6 skum typer:

B028
D27
D35
D55


Polyester skum

Polyester skum er UV resistent – og anvendes oftest som en Akustik skum, hvor man ikke ønsker en folie påsat.

Klassiske skum typer:

C033
C035


Fremstilles med store variationer

I modsætning til andre plastmaterialer, kan PUR skum fremstilles med store variationer i både massefylde og hårdhed og styrke. B6 tilbyder at kombinere PUR skum med en række andre materialer, som derved åbner for utrolig mange anvendelsesmuligheder.
Vi kan tilbyde PUR i hele plader, som rulle, eller 3D udskåret på CNC maskiner – og emner kan leveres med eller uden folie og klæber.

Kontakt os, og hør om dine muligheder.


Kontakt

Ta' et kig på nogle af vore løsninger

Vi vil meget gerne inspirere dig, så prøv engang at se nogle af vore seneste produkter i dette galleri.

Typiske fordele med PUR (polyurethan)

 • Fleksibelt og let at forme
 • Gode lydabsorberende egenskaber
 • Gode komfortegenskaber
 • God isoleringsevne (0,034 – 0,036 W/mK)​
 • Densiteter fra 15 – 70 kg/m3
 • Letvægts materiale​
 • Egenskaber der muliggør komplekse konstruktioner.​
 • Velegnet som erstatning for mineraluld (termisk)

PUR anvendes typisk til løsninger som fx:

 • Akustikplader til køretøjer og lydstudier etc.
 • Møbler og madrasser
 • Skuresvampe og vaskesvampe
 • Emballage og indpakning
 • Etc.

Du kunne  måske også være interesseret i

PUR-Skum

Hos B6 Gruppen forhandler vi en lang række forskellige plastmaterialer herunder en del forskellige skumkvaliteter i PUR, der også er kendt under navnet polyurethan. Vi arbejder både i polyether- og polyesterskum i densiteter fra ca. 17 kg/m3 og helt op til 60 kg/m3

Hvad er PUR-skum?

Polyurethan tilhører en gruppe af celleplast-materialer, hvis anvendelsesmuligheder er ganske betragtelige. Du finder nemlig materialet i alt fra isolering og madrasser over forskellige møbler til legetøj.

Vi har altså at gøre med et materiale, hvis forskellige anvendelsesmuligheder spænder bredt, og det skyldes ikke mindst, at materialet kan fremstilles med meget store variationer i både massefylde og stivhed.

 

Stift og fleksibelt polyurethan

Der skelnes mellem to overordnede grupper af polyurethan, stift og fleksibelt. Stift Polyurethan anvendes blandt andet i byggebranchen som sandwichplader og isolering, ligesom det også anvendes til isolering af fjernvarmerør og som isolering af eksempelvis køle/fryseskabe.

Fleksibelt polyurethan fremstilles enten i store blokke, der senere udskæres til forskellige emner eller støbes til eksempelvis en madras, fyld til møbler eller indretning af biler.

 

Mange anvendelsesmuligheder

Da polyurethan-skum er et fleksibelt materiale, der er nemt at forme, og desuden kan produceres i forskellige densiteter og hårdheder, er dets anvendelsesmuligheder mange. Foruden at være et let formbart materiale, der muliggør komplekse konstruktioner, har materialet desuden gode lydabsorberende egenskaber samt en god isoleringsevne.

Materialet kan eksempelvis anvendes som akustikplader til køretøjer og lydstudier, som fyld i møbler og madrasser, som skure- eller vaskesvampe eller som emballering og indpakning til forskellige produkter.

 

Vi forhandler mange forskellige polyurethan skum-produkter

Hos B6 Gruppen forhandler vi en hel del forskellige PUR-produkter. Vi tilbyder også at kombinere PUR med en række andre materialer, der derved åbner op for endnu flere anvendelsesmuligheder.

Vi arbejder som tidligere nævnt både med polyether- og polyesterskum. De to materialer minder en del om hinanden, og har derfor også en del egenskaber tilfælles. De er blandt andet begge velegnede til akustik, men polyether og polyester har også nogle forskelle i materialeegenskaber.

Polyurethan er kendt som et meget slidstærkt materiale, men hvor polyester glimrer ved en høj tolerance overfor slid i form af gnidning, ligger polyethers force i en høj resistens overfor anslag. Desuden har polyether gode anvendelsesmuligheder i fugtige og våde miljøer, mens polyester er mere resistent overfor de olieholdige. Desuden er polyester skum uv-resistent.

Polyetherskum anvendes desuden ofte med pålamineret folie og/eller klæber, mens polyesterskum eksempelvis anvendes som akustisk skum, hvor der ikke ønskes en folie påsat.

 

PUR-skum til isolering

En anden af polyurethans gode egenskaber er evnen til at isolere, og derfor er materialet naturligvis også kendt i byggebranchen, som et af de mest effektive isoleringsmaterialer på markedet i dag.

Da vi har at gøre med et letvægtsmateriale, er det både nemt at håndtere og montere, og dets varmeledningsevne betyder, at der blot kræves et tyndt lag PUR for at opnå samme isoleringsevne som ved mange andre isoleringsmaterialer.

PURs fremragende energimæssige effektivitetsniveau kan altså medvirke til at forbedre bygningers energieffektivitet med miljømæssige og økonomiske gevinster til følge.

 

PUR-skum plader

Vi forhandler som nævnt PUR-skum i mange forskellige afskygninger, herunder 3D-skårne emner, plader og som pyramideskum for en bedre lydabsorption. Vi kan således levere PUR i hele plader i den nøjagtige tykkelse, du har brug for, som ruller eller som udskårne emner.

Vi tilbyder en lang række forskellige løsninger med 3D- udskæring i skum, og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænserne for form og funktion. Alle emnerne kan desuden leveres med eller uden folie og klæber.

cross