B6 Gruppen / EPS skum

EPS skum

EPS tilhører de såkaldte hårde celleplaste/termoplaste, og der er tale om amorft materiale, som kan smelte, men har ikke et tydeligt defineret smeltepunkt.

EPS består grundlæggende af 98% luft og 2% polystyren materiale.

Vælger man at arbejde med de højere EPS densiteter, medfører dette almindeligvis bedre egenskaber – dvs. bedre isolering og bedre trykstyrke.


PUR coatede EPS løsninger

Skab en solid og holdbar løsning til understøtning af fx runge vindmøllevinger i EPS coated med PUR.


EPS bogstaver (Storformat)

Hvis du fx har brug for at montere en stort firma logo på væggen, eller på en messe.


EPS løsninger (Termisk isolering)

Tænk innovativt, og lad os skære en termisk løsning som fx kan enkelt adskilles og samles.

Ring til: +45 9989 1000


B6 Industri arbejder oftest i kvaliteter som:

 • 60 kPa – ca. 15 kg/m3 og relativ blød EPS
 • 250 kPa – ca. 30 kg/m3 og relativ hård EPS

Vi tilbyder at udskære komplekse EPS emner, med vores højteknologiske 3D skæreteknologi. Vores muligheder er, at skabe unikke løsninger til gode priser og hurtig levering

Kontakt os, og hør om dine muligheder:


Kontakt

Ta' et kig på nogle af vore løsninger

Vi vil meget gerne inspirere dig, så prøv engang at se nogle af vore seneste produkter i dette galleri.

Klassiske fordele

 • Høj isoleringsevne (0,031 – 0,036 W/mK)
 • Velegnet som erstatning for mineraluld (termisk isolering)
 • Hårdhed som muliggør komplekse konstruktioner.
 • Letvægts materiale
 • Suger typisk ikke fugt
 • Relativt billig materiale
 • Typiske anvendelsesområder

Vi tilbyder materialer og løsninger til produkter som:

 • Emballage
 • Indpakning
 • Wind Power industrien
 • Transportsektoren
 • Marketing industrien

EPS-Skum

Betegnelsen EPS dækker over begrebet ekspanderet polystyren, der tilhører gruppen af hårde celleplaste eller termoplaste. Celleplast er altså en fælles betegnelse for en gruppe af plasttyper, der både kan være hårde og bløde. De forskellige produkter, der indgår i denne kategori af skumplast, er kendetegnet ved en lav vægt i forhold til materialernes overordnede styrke.

 

Mange gode egenskaber

Ekspanderet polystyren eller EPS-skum er et alsidigt materiale, der kan bruges til en lang række formål på tværs af mange forskellige brancher.

Da materialet består af 98 pct. luft og blot 2 pct. polystyren vejer det meget lidt, og det høje luftindhold gør skummet til et yderst isolerende og stødabsorberende materiale. Materialet er endvidere både lufttæt, hygiejnisk, fugtafvisende, fleksibelt og formbart.

Disse mange gode egenskaber gør materialet anvendeligt til en lang række formål, og hos B6 Gruppen tilbyder vi materialer og løsninger til produkter til brug i eksempelvis vindmølleindustrien, transportsektoren samt til forskellige isolerings- og emballageformål.

 

Miljørigtigt og genanvendeligt

EPS har et forholdsvist svagt klimaaftryk, og det skyldes blandt andet, at der under produktionsprocessen hovedsageligt anvendes varm vanddamp. Overskudsvarmen fra vanddampen kan herefter genanvendes i produktionen eller bruges til opvarmning.

EPS er desuden 100 pct. genanvendeligt. Afhængigt af, i hvilken stand materialet er, når det skal genanvendes, findes der nogle forskellige muligheder for genbrug af materialet.

 

EPS til en lang række formål

EPS-skum, der blandt andet er kendt under handelsnavnet Flamingo, er særligt kendt for sine temperaturregulerende og stødabsorberende egenskaber. Materialet er derfor yderst anvendeligt til transportopgaver af alt fra madvarer til skrøbelige eller følsomme produkter. Desuden bruges materialet som beskyttelse i alt fra redningsveste over cykelhjelme til autostole - netop pga. sine gode stødabsorberende kvaliteter.

Ud over sine fortræffeligheder som materiale til emballage og stødbeskyttelse giver EPS' mange gode kvaliteter også anvendelsesmuligheder indenfor andre områder.

 

EPS som isolering

Grundet sine gode termiske egenskaber, bruges EPS i byggebranchen som isolering. Materialet er desuden også støjreducerende, hvilket naturligvis også er en god egenskab i denne sammenhæng.

Da EPS som tidligere nævnt består af 98 pct. luft, er elementer fremstillet heraf lette at flytte på og arbejde med, og den lave vægt reducerer bl.a tunge løft på arbejdspladsen.

 

EPS-skum til vindmøller

Hos B6 Industriservicerer vi desuden vindmøllebranchen med lette og unikke løsninger udført i EPS-skum. Vi kan eksempelvis være behjælpelige med at lave solide og holdbare løsninger til understøtning af vindmøllevinger, tårne og andre vindmøllekomponenter En sådan løsning laves af EPS, der coates med PUR.

 

Vi kan tilpasse dine EPS-emner

Hos B6 Industriarbejder vi med EPS i forskellige styrker og hårdheder fra 60 kPa til 400 kPa.

Vi tilbyder at udskære komplekse EPS-emner ved hjælp af højteknologisk 3D-skæreteknologi, der giver din virksomhed unikke og nøje tilpassede løsninger.

cross